4. dan TVU – Družimo se, učimo se, povezujmo se …

»Družimo se, učimo se, povezujmo se …« smo naslovili dogodke, ki so se na naši šoli odvili na četrto popoldne v Tednu vseživljenjskega učenja. Z delavnicami, ki so jih pripravili naši učitelji, smo se kot šola želeli odpreti za lokalno skupnost in z obiskovalci dogodkov deliti strokovno znanje in spretnosti, ki jih imajo naši učitelji.

Učiteljica Marina Bizjak je tako vodila priložnostni pevski zbor. Veseli smo bili, da so se mladim pevkam šolskega zbora pridružili tudi drugi obiskovalci. Po temeljitem upevanju, ko so bile glasilke dobro ogrete, pa se je iz glasbene učilnice zaslišalo ubrano petje, ki je prostore šole napolnilo z lepo energijo. Svoje druženje so pevci zaključi na zares lep način – s pesmijo Dan ljubezni. Nasmeh zadovoljstva na obrazu zborovodkinje ob koncu delavnice pa je povedal več kot tisoč besed.

Učiteljica Tanja Andder je na skrbno pripravljenem mini tečaju ruščine za udeležence pripravila marsikaj. Prelistali so lahko slikanice v ruskem jeziku ter v roke vzeli ruski roman Vojna in mir, zapisan v cirilici. Seveda so se udeleženci morali seznaniti z osnovami te pisave, saj brez nje v ruščini pač ne gre. Precej pozornosti je od vseh navzočih zahtevala uvodna ura v njihovo znanje ruščine, zato jih je učiteljica Tanja na koncu nagradila s pravimi ruskimi dobrotami.

Malce bolj so bili spočite misli udeležencev delavnice, na kateri so pod mentorstvom učiteljic Irme Gnezda in Martine Vidmar oblikovali glino. Ob prijetnem klepetu se je pokazala kreativnost mlajših in nekoliko starejših udeležencev in pod njihovimi prsti so nastali lepi izdelki. Da je delo z glino res sproščujoče, sta potrdili bivši učenki naše šole Hana in Lara, ki se v tem času pripravljata na maturo in izpite. Odmor med učenjem sta namenili obisku naše delavnice.

Zelo veliko niti in pogovorov se je odvilo tudi na delavnici ročnih spretnosti, ki jo je pripravila učiteljica Sabina Gnjezda Vidmar. Na njenih stojalih so iz pisanih niti nastajali čudoviti izdelki – makrameji, v katere bodo lahko udeleženci postavili lončnico. Spretni prsti deklet (pa tudi kakšen ata se je našel vmes) so prepletali in vozlali in na koncu vse zavozlali ravno prav.

Čeprav je naša nova računalniška učilnica precej velika, pa je skoraj bila premajhna za vse, ki so se v četrtkovem popoldnevu želeli usesti za zaslone in se naučiti kaj novega. Učitelj Peter Tončič je med udeležence delavnice z veseljem prenašal svoje znanje. Seveda pa med računalničarji ne gre brez kakšne igrice, zato se je od časa do časa na kakšnem zaslonu na moč zabliskalo.

Delavnice je obiskala tudi naša ravnateljica, gospa Ivica Vončina. Ni mogla iz svoje učiteljske kože in je takoj priskočila na pomoč udeležencem delavnice.

Zares bogato je bilo četrtkovo popoldne in z gotovostjo lahko rečemo, da je dogodek dosegel svoj namen – marsikaj smo se naučili drug od druga, pri tem pa smo čas preživeli skupaj v res sproščenem vzdušju. Veseli smo bili prav vsakega obiskovalca, učitelji pa za svojo pripravljenost in trud zaslužijo vse pohvale.

Fotografirala sta Dane Ličen in Tjaša Petkovšek.

Ta vnos je bil objavljen v Nekategorizirano. Zaznamek za trajno povezavo.

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen. * označuje zahtevana polja